OLCSÓHITELEK.COM

Minden, amit a lakáshitelekről és a jelzáloghitelekről tudni érdemes

Államilag támogatott hitelek

Állami kamattámogatás

Kislány játékházzal2013 elejétől több ponton megváltozott a lakásvásárlás állami támogatása. A legfontosabb változás, hogy az állami kamattámogatás 5 évre szól, mértéke az ötéves állampapír aktuális hozamának 50-70%-a attól függően, hogy használt lakásról van-e szó, illetve új lakás esetén hány eltartott van a családban. 50% használt lakásnál, 60% új lakásnál nullától két gyerekig, felette 70%. Az új lakás vételára telekár és forgalmi adó nélkül nem lehet több 30 milliónál, használt lakás esetén 20 milliónál. Ebből támogatott kölcsön 15, illetve 10 millió forint lehet. További feltétel a köztartozás-mentesség és legalább az egyik igénylő 180 napot meghaladó TB jogviszonya. Meglévő másik lakástulajdon, vagy támogatott hitel megléte nem akadály. (Vegyük észre, hogy gyerektelenek is igényelhetik a támogatást, akár használt lakásra is. Vagyis jóformán mindenki.)

Otthonteremtő lakáshitelek

Másik lehetőség a 35 évnél fiatalabb egygyerekes, vagy 45 évnél fiatalabb többgyermekes párok új lakáshoz jutása, ahol a kamattámogatás szintén 50-70%-a az ötéves állampapírnak a gyerekek száma alapján, azonban itt a támogatás 20 évre szól, nem csak ötre. Itt az ingatlan nem lehet drágább 20-25 milliónál, ennek fele lehet támogatott hitel. (A nagyobb összeg Budapestre és a megyei jogú városokra szól.)

Családok otthonteremtési kedvezménye - CSOK

2016 január 1-től igényelhető az új "szocpol" új és használt lakásokra egyaránt. A három vagy több gyermekesek 10 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapnak új lakás vásárlása vagy építése esetén, a két gyermeket nevelők 2,6 millió forintot kaphatnak ugyanekkor. Ha a házaspárnak még nincs gyermeke de vállalja a három gyermeket 10 éven belül, akkor szintén jár a támogatás.

További kérdéseire szívesen válaszolunk írásban és telefonon is. Várjuk megkeresését.