OLCSÓHITELEK.COM

Minden, amit a lakáshitelekről és a jelzáloghitelekről tudni érdemes

Hitelfelvétel a házastárs bevonása nélkül

A családjogi törvény értelmében a házasságban vagyonközösség van, ezért jelzálog hitelt nem lehet felvenni a házastárs bevonása nélkül.

Ez akkor probléma, ha a házastárs BAR listás, vagy egyéb ok miatt nem megfelelő adós.

Ha a házastárs kora túl magas, nincsen gond, van olyan bank, aki a fiatalabb adós korát veszi figyelembe a hitel lejáratával kapcsolatban. Ha munkahellyel nem rendelkezik, az sem probléma a hitelfelvételnél, van bank, ahol egy minimálbér már elég a hitelhez. Ha passzív BAR-os a házastárs, van bank, aki még így is ad hitelt.

A leggyakoribb kizáró ok az aktív BAR-os státusz.

A házasság ellenére van lehetőség, hogy a házastárs nélkül is vegyünk fel hitelt. Ilyenkor ügyvédi igazolás kell, ahol a felek kijelentik, hogy bár még papíron házasok, de már nem élnek együtt, vagy hogy a hitellel beterhelendő ingatlan az egyik fél saját tulajdona, amit házasság előtt, vagy örökség útján szerzett.Néhány bank a fenti dokumentum ellenére megvizsgálja, nem aktív BAR-os-e az ügyfél házastársa.

Amennyiben hitelt szeretne felvenni, várjuk megkeresését, ingyenes hitelügyintézéssel állunk rendelkezésére. Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat és hamarosan megkeressük Önt.