OLCSÓHITELEK.COM

Minden, amit a lakáshitelekről és a jelzáloghitelekről tudni érdemes

A hitelfelvétel költségei

Ezen az oldalon a megtudhatja, milyen költségekkel kell számolnia egy jelzálog alapú hitel esetén.

Több bank hitelakciót hirdet ezek részleges vagy teljes elengedéséről, ilyenkor fontos tájékozódni, mennyire nagyvonalú is az ajánlat pontosan, hiszen mondjuk az értékbecslés elengedésénél sokkal komolyabb összeg a közjegyző.

A hiteligénylés leadásához ki kell kérnie a tulajdonlapot, ház és telek esetén a térképszelvény-másolatot is. Néhány bank beszerzi ezeket helyettünk és nem számítja fel a költségét.

Az értékbecslés díja mintegy 30-35 ezer Ft, a legtöbb banknál a helyszínen kell fizetnie az értékbecslőnek. Amennyiben pótfedezetet is bevont, annak is ki kell külön fizetnie az értékbecslését. Ennek díját is gyakran visszaadja a bank akció keretében.

Az ingatlanalapú hiteleknél egyoldalú, vagy kétoldalú szerződést írnak közjegyző előtt, ennek díja a hitel nagyságától függően 35-85 ezer Ft.

A jelzálog-jog bejegyzésének díja a Földhivatalban további 12 ezer Ft.

Az ügyvédi költség a hiteltől független, azonban néhány bank még azt is megtéríti akció keretében.

Ha már meglévő hitelét szeretné új bankhoz átvinni, akkor a Hitelkiváltás menüpontban leírt költségeket is vegye figyelembe.

Amennyiben hitelre, vagy hitelkiváltásra van szüksége, várjuk megkeresését, ingyenes hitelügyintézéssel állunk rendelkezésére.