OLCSÓHITELEK.COM

Minden, amit a lakáshitelekről és a jelzáloghitelekről tudni érdemes

Milyen célokra igényelhet hitelt?

Jellemzően két nagy hitelcél van: az egyik lakás vásárláshoz felvett hitel, a másik a már meglévő ingatlan megterhelésével szabad felhasználású hitel. Ez utóbbinak mindig magasabb a kamata, mint a vásárlási célú hitel. Ennek oka, hogy nagyobb a nemfizetés kockázata a szabad felhasználású hiteleknek.

A vásárlási hitelek közé tartozik az építési, a felújítási és a bővítési hitel is.

Az építési hitel annyiban különbözik csak a vásárlási hiteltől, hogy lépcsőzetesen fizetik ki. Az önerő beépítése után kimegy az értékbecslő és szemlét tart, ezután utalják a hitel első részletét. Ha az is be lett építve, újabb szemle következik és utalják a hitel következő részletét és így tovább.

A felújítási és bővítési hitelnél előzetes kalkulációt kell benyújtani a munkák várható összegéről és gyakran számlával is kell igazolni a munkák elvégzését. Ezért a legtöbben inkább szabad felhasználású hitelt vesznek fel felújításra is. Azonban ez gyakran hiba, mivel a szabadfelhasználású hitelek árazása sokkal magasabb.

Arról nem is beszélve, hogy több bank nem veszi komolyan a felújítási hitel felhasználásának ellenőrzését, ezért gyakran belefér a valós munkáknál nagyobb hitelfelvétel is, a felújításra jellemző alacsonyabb kamatok mellett.

Amennyiben hitelt szeretne felvenni, várjuk megkeresését, ingyenes hitelügyintézéssel állunk rendelkezésére. Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat és hamarosan megkeressük Önt.