OLCSÓHITELEK.COM

Minden, amit a lakáshitelekről és a jelzáloghitelekről tudni érdemes

Milyen terhek fogadhatóak el az ingatlanon?

Ezen az oldalon megtudhatja, milyen terhek fogadhatóak el a behitelezendő ingatlan tulajdonlapján.

Elfogadható teher a munkáltatói kölcsön, önkormányzati kölcsön és általában a szocpol miatti teher, ha ezek összege nem éri el az ingatlan 10-15%-át. (Nem minden bank fogadja be például a megelőlegező szocpolt a tulajdonlapon.) Ha a munkáltatói kölcsön, önkormányzati kölcsön meghaladják a bank által megjelölt határt, akkor sajnos ki kell váltani őket banki hitelre, vagy bele kell egyezniük a hitel nyújtóian a második ranghelybe a bank után.

Elfogadható a különböző szolgalmi jogok a tulajdonlapon, amennyiben nem akadályozzák az ingatlan esetleges értékesítését. Ilyen szolgalmi jogok például a földmérői jelek megőrzése, a hátsó telek tulajdonosának telkére való bejutásának biztosítása, stb.)

Haszonélvezeti jog és egyéb hasonló jogok csak akkor elfogadhatóak, ha a jog gyakorlóját is bevonják a hitelbe, mint technikai adóst. (Néhány banknál elég, ha lemond a jog birtokosa a bank javára egy esetleges kényszerértékesítésnél.)

Nem elfogadhatóak a végrehajtási bejegyzések. Leggyakoribb példája az APEH végrehajtási jog, ha részletfizetést kaptunk az ingatlanszerzési illeték megfizetésére. Nem elfogadhatóak az elővásárlás, vásárlási joggal, tartási joggal, illetve perfeljegyzéssel terhelt ingatlanok sem.

Amennyiben hitelt szeretne felvenni, várjuk megkeresését, ingyenes hitelügyintézéssel állunk rendelkezésére. Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat és hamarosan megkeressük Önt.