OLCSÓHITELEK.COM

Minden, amit a lakáshitelekről és a jelzáloghitelekről tudni érdemes

Kik a hitel szereplői?

Ezen az oldalon megtudhatja, kik a hitel szereplői.

Adós: Ő a hitel felvevője. Nem lehet idősebb a hitel futamidejének a végén, mint 70 éves.

Adóstárs: Ő a második adós. Hházastárs, regisztrált élettárs kötelezően bevonandó a hitelbe adóstársnak. (A kivételt lásd itt) Fontos!: az adóstársat ugyanazok a kötelezettségek terhelik, mint az adóst, de nem ugyanolyan súllyal esik latba a hitel elbírálásakor. Ezért több adós esetén a magasabb jövedelmű, vagy iskolai végzettségű legyen az adós és a társa az adóstárs. Néhány hitelt nyújtó bank maximalizálja a hitelbe bevonható adóstársak számát, más bankok nem. Van olyan bank, aki nem vizsgálja a hitel adóstársának a korát, ez akkor jó, ha idősebb rokonunkat vonjuk be a fizetése/nyugdíja miatt.

Készfizető kezes: Az adósok alacsony jövedelme esetén bevonható a hitelügyletbe. Van olyan hitelintézet, ahol rokonnak kell lennie, van, ahol nincs semmi ilyen megkötés. Néhány bank megvizsgálja, hogy a kezes önmagában képes lenne-e fizetni a hitelt. A hitelbe bevonható kezesek száma általában maximalizált.

Zálogkötelezett: Mindenki, aki a hitel fedezetéül felajánlott ingatlanban szintén tulajdonnal rendelkezik. Általában nem vizsgálják se a korát, se a fizetését. Hívják még technikai adósnak is.

Ingatlant terhelő özvegyi jog, haszonélvezeti jog, öröklési jog, stb. kedvezményezettjei: Néhány banknál kezesként kötelezően bevonandóak a hitelbe, máshol csak alá kell írniuk, hogy végrehajtás esetén a hitelt folyósító bank részére lemondanak a jogaikról.

Ha további kérdése lenne, várjuk hívását.