OLCSÓHITELEK.COM

Minden, amit a lakáshitelekről és a jelzáloghitelekről tudni érdemes

Hitelkiváltás: megéri-e?

Bizony, hogy meg.

Az elmúlt években rengeteg minden történt a hitelezés területén.

Bevezették a bankok az ügyfélbesorolás alapú árazást, megjelent a referenciakamathoz kötött kamat, a pozitív adóslista és még ezer más változás. Sok régi hitel kamatát a bankok az egekbe emelték, miközben egy kiváltással akár fele akkora kamatot is elérne az ügyfél. Mások a végtörlesztés hajrájában 12-13%-os kamatra vettek fel hitelt, amit most 6,67%-ra is ki tudnának váltani. Nem kevesen 11%-ot fizetnek svájci frank és eurós hitelek után, miközben 5% alatt is van eurós hitel a számukra.

Sok bank akar jó portfoliót gyűjteni, ezért a jobban kereső ügyfeleknek igen baráti kamatokat kínál.

Ezért nagyon valószínű, hogy az Ön hitelét is érdemes lenne átnézetnie!

Üzletember malacpersellyelNézzünk egy konkrét példát, amit a napokban intéztünk el.

Az ügyfél végtörlesztéskor 12%-on vett fel hitelt, 10 millió forintot, ennek kamatát most a bankja, egy takarékszövetkezet 10,5%-ra csökkentette. Neki találtunk egy 6,67%-os hitelt. A hitelkiváltás teljes költsége 1,5% volt, amit a takarékszövetkezet számított fel (150 ezer forint), illetve néhány apró költség (földhivatal, stb.) Mennyit spórolt rajta? Az eredeti 10 milliós, 10,5%-os hitelre 20 év alatt kifizetett volna havi 99.838 Ft-ot, összesen elment volna kamatra a tőkén felül 13.961.117 Ft. Az új helyen a havi törlesztője 75.443 Ft lett volna 20 évre, összesen 20 év alatt kamatra költött volna 8.106.327 Ft-ot. (5,85 millió forint haszon) Azonban mivel a 99 ezer forintot is tudta fizetni, azt javasoltuk, hogy inkább tudja le a hitelét 12 év alatt. Így a havi törlesztője 101 ezer forint lett, a kamatokra kifizetett összes pénz pedig csak 4.541.384 Ft. Azaz megspóroltunk neki 9,5 millió forintot a kamatokon és 8 évet a hitelen.

Ezért már megérte kiváltani, igaz?

Nagy valószínűséggel Önnek is találunk jobb hitelt, hívjon minket még ma!

Amennyiben hitelt szeretne felvenni, vagy kiváltani, várjuk megkeresését, ingyenes hitelügyintézéssel állunk rendelkezésére. Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat és hamarosan megkeressük Önt.